H. Annibale Maria Di Francia

heiligverklaard op 16 mei 2004


De heilige Annibale was een priester uit Messina. Hij stichtte de Zusters van de Goddelijke Ijver en de Rogationisten (Rogate: “De oogst is groot maar arbeiders zijn er weinig. Vraag daarom de Heer van de oogst arbeiders te sturen om te oogsten…” Mt 9,37). Zijn aandacht was sterk gericht op hulp aan weeskinderen. Zo kwam hij ook naar het aartsbisdom Trani (waar Corato toe behoort) om er een weeshuis op te richten.

Hij ontmoette Luisa Piccarreta voor het eerst in 1910 en was onmiddellijk zeer geïnteresseerd in wat ze schreef. Hij had voor haar een diepe bewondering. Hij werd de censor van haar geschriften en ging deze dus publiceren.


Wat Pater Annibale schreef over Luisa:

“Een zuivere maagd, geheel van God, die een unieke uitverkorene lijkt te zijn van de Goddelijke Verlosser, Jezus Onze Heer, die eeuw na eeuw de wonderen van Zijn liefde doet toenemen. Het lijkt dat Hij deze maagd, die Hij de kleinste noemt die Hij op aarde vond, en zonder enige opleiding, tot een instrument wou vormen voor een zeer sublieme zending: de triomf van de Goddelijke Wil…”


Wat Pater Annibale schreef over Luisa’s geschriften:

“Wat Luisa op papier zette betreft een nieuwe goddelijke wetenschap die heiligen zal vormen die de heiligen uit het verleden zullen overtreffen.” En dit doet ons denken aan wat Louis-Marie Gruignon de Montfort (1673-1716) vertelde: “Aan het einde van de tijden zullen zich heiligen vormen die als ceders zullen uitsteken boven de struiken van de Libanon.”


In de zomer van 2010, op het moment dat Luisa’s geschriften werden goedgekeurd door theologen van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, werd in een nis aan de buitenzijde van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan, een beeld geplaatst van de H. Annibale Maria Di Francia (hij was het die als eerste Luisa’s geschriften uitgaf! ). Dit beeld werd gezegend door paus Benedictus XVI.